У Варшаві відбудеться Форум «Міграція українців до Польщі: виклики сучасності»

21-22 жовтня у Варшаві відбудеться Форум українських організацій та мігрантських ініціативних груп «Міграція українців до Польщі: виклики сучасності».

Про це йдеться на сторінці події на Facebook.

Форум організовано в рамках Державної Платформи у справах інтеграції Фундація «Наш вибір».

Подія стане нагодо для розробки спільної концепції розвитку співпраці між організаціями, які займаються життям українців у Польщі та реалізують українсько-польські проекти. Однією із важливих тем форму буде ідея створення робочої групи у справах українських мігрантів при Державній Платформі та Раді Українських Організацій при Посольстві України в Польщі.

Учасники заходів матимуть можливість познайомитися, взяти участь у широкій дискусії, присвяченій питанню міграції та інтеграції українців у Польщі. В рамках Форуму плануються дискусії у робочих групах, що стосуватимуться найактуальніших проблем, пов'язаних із перебуванням українців у Польщі.

Під час Форуму будуть обговорюватися теми, пов'язані із ринком праці в Польщі та ситуація українців на цьому ринку праці, їх права, проблеми та можливості; сучасні тенденції та виклики, що стоять перед українською меншістю так і перед емігрантами з України; механізми протидії мові ненависті стосовно емігрантів з України; діти емігрантів з України у системі освіти і так далі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: