Україна і Польща прийняли спільну декларацію про Другу світову та агресію РФ

628936b-485-poland-ukraine_485x299

Верховна рада України прийняла спільну з польським Сеймом Декларацію пам'яті і солідарності щодо подій Другої світової агресії і нинішньої агресії Росії проти України.

Верховна рада України прийняла спільну з польським Сеймом Декларацію пам'яті і солідарності щодо подій Другої світової агресії і нинішньої агресії Росії проти України.

Постанову підтримали 243 депутати Ради.

У документі йдеться про «велику історичну жертву народів Польщі та України заради захисту свободи і незалежності».

«Представники Сейму Республіки Польща та Верховної Ради України спільно і одночасно приймаємо Декларацію пам'яті і солідарності, щоб вшанувати пам'ять мільйонів жертв, які зазнали наші народи під час Другої світової війни, і засудити зовнішніх агресорів, які намагалися знищити нашу незалежність», - йдеться в проекті Декларації.

Парламенти двох країн звертають увагу на те, що наслідком підписання пакту Ріббентропа-Молотова, підписаного 23 серпня 1939 року, між двома тоталітарними режимами, стала окупація Польщі Німеччиною та Радянським Союзом і масові репресії проти українського і польського народів.

«Ми віримо в необхідність активізації незаангажованих історичних досліджень і необхідність стримування сил, які ведуть до суперечностей в наших державах», - йдеться в тексті Декларації.

Також, звертається увага на те, що «здійснення Російською Федерацією агресивної зовнішньої політики, окупація Криму, підтримка і здійснення збройної інтервенції на сході України, порушення основних норм міжнародного права і договорів, підписаних з Україною, невиконання Кремлем домовленостей і ведення гібридної інформаційної війни представляють загрозу для миру і безпеки всієї Європи».

У проекті наголошується на необхідності об’єднати сили «в рамках Організації Північноатлантичного договору проти нових загроз»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: