Верховна Рада схвалила обмеження доступу російської друкованої продукції в Україну

Сьогодні, 20 жовтня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» (реєстраційний № 5114).

Про це повідомляє парламентський кореспондент Дивись.info.

Законопроектом пропонується запровадити дозвільний принцип для поширення всієї книжкової продукції походження з країни-агресора. Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, депутат Микола Княжицький вказав, що у законопроекті немає визначення, яка саме продукція є такою, що походить з держави-агресора.

Під час обговорення народний депутат Олег Мусій також зазначив, що лише такою формою заборони Україна не мала би обмежитись. «У церквах РПЦ є маса друкованої продукції власного виробництва, тому заборона продукції тільки з країни-агресора недостатня», - вважає депутат.

Також, за словами Княжицького, якщо виходити з того, що критерієм необхідності отримання дозволу на ввезення такої літератури є перетин кордону з Росією, то може скластися ситуація, що книги ввозитимуть через Білорусь або країни ЄС. І складеться ситуація, що жодного захисту від постачання в Україну такої продукції не буде.

Низка народних депутатів також наголосили на необхідності серйозного доопрацювання даного законопроекту до другого читання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: