Чиновники Укрзалізниці створили багатомільйонний корупційний механізм

Співробітники Служби безпеки України викрили багатомільйонний корупційний механізм у ПАТ «Укрзалізниця» під час закупок продукції для потреб підприємства.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що корупційну схему створили вісім років тому чиновники технічних департаментів та окремих підприємств Укрзалізниці. Посадовці забезпечували укладання контрактів на поставки кабельно-провідникової продукції з визначеними комерційними структурами, у тому числі російськими. За цей час підприємці поставили за завищеними цінами товари на майже один мільярд гривень, привласнивши близько ста мільйонів.

Украдені в держави кошти перераховувалась на фіктивні фірми та через безтоварні операції переводились у готівку і привласнювались учасниками оборудки.

Під час обшуків у державних підприємствах та філіях Укрзалізниці, офісах комерсантів та за місцем проживання фігурантів співробітники спецслужби спільно з Генпрокуратурою та Нацполіцією виявили документацію, яка підтверджує проведення фінансових оборудок. Оперативники СБ України також вилучили півтора мільйона доларів США.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: