Польська журналістка вважає, що нищення українських пам'яток в Польщі - наслідки впливу ФСБ

a5ebbab7471d39ac24a7c5e070d14d0d_l

Польська журналістка Ізабелла Хруслінська відзначила, що від часу анексії Криму Росією та початку війни на Донбасі кількість сплюндрованих українських пам'ятників у Польщі стрімко виросла.

Польська журналістка Ізабелла Хруслінська відзначила, що від часу анексії Криму Росією та початку війни на Донбасі кількість сплюндрованих українських пам'ятників у Польщі стрімко виросла, про це передає wschodnik.pl.

Російські спецслужби можуть бути замішані у спробах погіршити стосунки між Україною та Польщею. Таку думку висловила польська журналістка Ізабелла Хруслінська.

«Ухвала Сейму стосовно Волинської трагедії відкрила скриню Пандори. Варто зауважити, що акти вандалізму стосовно українських пам'ятних знаків стали ледве не нормою упродовж останніх двох років - від анексії Криму та початку війни на Донбасі. Я би це пов'язувала із тим, що ФСБ всюди має вплив, і Польща - не виняток», - сказала Хруслінська.

Вона нагадала про підтримку з боку поляків під час Євромайдану.

«Що нам каже історія? Щоразу, коли починалися спроби українсько-польського порозуміння, сторонні сили починали нищити цю співпрацю у зародку. Так було і тоді, коли в українців не було своєї держави, і тоді, коли вони вели боротьбу за неї. Так було в часи Симона Петлюри, наприклад. Наші народи платять за стороннє втручання дуже велику ціну», - сказала журналістка.

Нагадаємо, що цвинтарі села Верхрата Любачівського повіту у Підкарпатському воєводстві. невідомі зруйновали пам'ятник воякам УПА.

Додамо, що депутати Львівської міської ради пропонують обмежити доступ до Меморіалу львівських орлят на Личаківському цвинтарі.

З такою пропозицією виступив депутат Ігор Дякович, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Він нагадав про випадки плюндрування українських поховань на території Польщі і закликав до уникнення симетричних випадків на Галичині і зокрема у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: