Завершується прийом документів на участь в аукціоні з продажу спецдозволів на користування надрами

20 грудня відбудеться другий аукціон у 2016 році, але перший за новими правилами. Серед основних змін: надрокористувач має не 15, а 75 днів для підготовки до аукціону.

На торги буде виставлено 7 ділянок, дві з яких – нафтогазові. Прийом документів для участі в аукціоні завершується 2 листопада. Про це повідомив т.в.о.голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін.

«На початку листопада ми будемо підводити підсумки та скажемо точну кількість заявників на участь у відкритих торгах.Сподіваємось, що нові правила, які ми ініціювали, дадуть можливість залучити якомога більше учасників аукціону, а значить і поповнити державний бюджет. Єдиний і прозорий критерій перемоги в аукціонах – ціна, саме такий підхід дозволяє ефективно залучати надходження держбюджету і створює умови відкритої чесної конкуренції», - резюмував керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

Нагадуємо, Державна служба геології та надр України оголосила про проведення першого аукціону з продажу спеціальних дозволів на користування надрами за новими правилами 19 серпня.

Довідка:

Перший аукціон у 2016 році щодо користування надрами було проведено 22 березня. Він став четвертим у практиці проведення відкритих торгів Службою із залученням ЗМІ, громадськості та практики он-лайн трансляції. На торги було виставлено вісім ділянок. За результатами відкритих торгів, сукупна початкова вартість лотів збільшилася на понад 3 млн грн – з 9,5 млн грн до 12,5 грн. У ході аукціону найбільше зросла вартість Бистрицької площі у Львівській обл.: спецдозвіл на геологічне вивчення, у т.ч. дослідно-промисл ову розробку нафтогазоносних надр, по цьому лоту був проданий за 2 321 980 грн у порівнянні зі стартовими 301 980 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: