Для підвищення зарплат депутатам грошей немає, – Гройсман

Кабінет міністрів України не закладав коштів для підвищення зарплат народним депутатам ні в держбюджеті на 2016 рік, ні в проекті держбюджету на 2017 рік, тому такі витрати не можуть бути профінансовані

.

Про це заявив Володимир Гройсман в ефірі одного з телеканалів, передає УНІАН.

Раніше прем`єр заявляв, що рішення про підвищення зарплат народним депутатам неактуальне для України і не буде підтримане урядом.
«У бюджеті немає жодного слова про підвищення майже вдвічі заробітної плати членам парламенту, і такого підвищення немає в проекті держбюджету на 2017 рік, - сказав глава уряду. - Ми вважаємо, що такі зміни в принципі не на часі і не можуть мати місця сьогодну».

При цьому Гройсман нагадав, що норму про підвищення зарплат самі парламентарії внесли в текст парламентської постанови. «Фактично парламент сам зняв з себе обмеження, але ці обмеження не можуть бути профінансовані... таких грошей немає. Уряд не підтримуватиме дворазове збільшення такого фінансування на наступний рік. Я вважаю, що це чесно», - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що сьогодні потрібно концентруватися на тому, щоб підвищити зарплати рядовим українцям, у першу чергу бюджетникам -увчителям і лікарям, підвищити мінімальну пенсію, змінювати систему пенсійного забезпечення. Гройсман нагадав, що в цілому мінімальна пенсія і зарплата в період з січня 2016 року по грудень 2017 року зросте, за розрахунками уряду, на 20%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: