Тепер у пародіях можна використовувати твори інших авторів без їхньої згоди

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 3586 Верховної Ради від 05.10.2016 р. «Про авторське право і суміжні права» щодо використання об’єктів авторського права в пародіях, попурі та карикатурах.

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 3586 Верховної Ради від 05.10.2016 р. «Про авторське право і суміжні права» щодо використання об’єктів авторського права в пародіях, попурі та карикатурах, повідомляє сайт Верховної Ради.

«Повернуто з підписом від Президента», – йдеться в повідомленні.

Законопроектом передбачається надання творцям дозволу на вільне використання у своїх творах в жанрах пародії карикатури і попурі творів інших авторів у передбачених законом межах.

Крім того, в законопроекті закріплюються поняття «пародія», «попурі», «карикатура».

Як повідомляється в пояснювальній записці до законопроекту, метою є імплементація норм Європейської Директиви в українське законодавство, створення умов для вільного розвитку творчості в сучасних жанрах пародії, карикатури та попурі, підвищення культурного рівня, естетичного виховання громадян, задоволення культурних потреб Українського народу, підтримка вітчизняного виробника у сфері культури тощо.

Нагадаємо, Верховна Рада дозволила вільно використовувати у пародіях твори інших авторів. Відповідний законопроект підтримали 227 народних депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: