У ЛОР зі скандалом затвердили перспективний план децентралізації для ще двох районів

img_20161024_160818-2
Парасковія Дворянин, Володимир Саган (голова комісії ЛОР) та Ростислав Замлинський на розгляді перспективного плану Львівщини / dyvys.info

Комісія Львівської обласної ради затвердила проекти перспективних планів Дрогобицького та Пустомитівського району. Таким чином, відкритим є лише питання план децентралізації у Сколівському районі.

Про це повідомляє кореспондент ІА «Дивись.Info».

Комісія визначила, що у Пустомитівському планується створення п'яти громад: Давидівської, Мурованської, Підберізцівської, Пустомитівської та Солонківської. Ця частина засідання супроводжувалася скандалом: дійшло до конфлікту між депутатами ЛОР і активістами міста Щирець. Останні пропонували долучити до перспективного плану потенційну Щирецьку територіальну громаду. Більшість обранців не підтримали такої ініціативи.

Після цього залу засідання залишила заступниця голови ЛОР Парасковія Дворянин. Щирецькі активісти на деякий час зупинили засідання комісії, після чого також залишили залу.

Скандальним видався і розгляд проекту перспективного плану створення територіальних громад Дрогобицького району. Зокрема міський голова Стебника Петро Старосольський вважає неправильним розподіл земель між Дрогобицькою, до якої має увійти місто, та Новосільською громадою. На його думку, план забирає у Стебника значну ділянку.

Незважаючи на його гучні протести, комісія ЛОР прийняла проект перспективного плану Дрогобицького району. Відтак тут можуть бути утворені Бориславська, Дрогобицька, Меденицька, Новосільська, Підбузька, Східницька та Трускавецька територіальні громади.

Комісія вирішила відкласти розгляд проекту перспективного плану Сколівського району, оскільки запропоновані проекти трьох громад – Козівської, Сколівської та Славської громад – не влаштували 30 із 32 сільських рад району.

Завтра Львівська обласна рада розглядатиме прийняті комісією проекти перспективних планів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: