У поліції Львова озвучили головні проблеми на дорогах міста

14718763_1609871032647996_2848358690062857582_n

У всіх районах Львова критична ситуація з люками, дощоприймачами, оглядовими колодязями.

У Львові завершили осінній комісійний огляд доріг, який тривав з 3 до 23 жовтня. На черзі дороги державного значення, які оглянуть впродовж наступних чотирьох днів. Загалом обстежили вже понад 700 кілометрів дорожнього покриття, про це повідомляє Патрульна поліція Львова.

За словами начальника сектору безпеки дорожнього руху Романа Вахули, решітки не відповідають нормам ДСТУ, а також осілі, чи навпаки виступають. У багатьох місцях вони відсутні.

«Друга проблема у всіх районах Львова – це неправильно встановлені знаки на зупинках громадського транспорту. Попри те що осінь і на деревах практично не має листя, деякі знаки не проглядаються», - додав Роман Вахула.

Ще одне порушення – це напливи асфальту на дорогах, просідання на проїжджій частині та тротуарах, провали.

Інспектори сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у місті Львові зафіксували усі недоліки в актах огляду. Вони надішлють вимоги щодо усунення порушень балансоутримувачам.

Є порушення, які мають усунути негайно. Деякі недоліки мають виправити впродовж місяця. Наприклад осідання, вибоїни, напливи та інші деформації глибші 6 сантиметрів за 10 діб, інші – 30 діб. Замінити дощоприймачі, що не відповідають вимогам та привести у відповідність до вимог ДСТУ 3587-97 висотні позначки кришок люків та решіток дощоприймальних колодязів відносно рівня покриття проїзної частини дороги за 7 діб з дня отримання вимоги. Відсутні дорожні знаки мають встановити негайно.

Замінити пошкоджені, а також попереджувальні знаки і знаки пріоритету, що не відповідають стандартам за 3 доби. Відновити розмітку впродовж 30 днів. Якщо розпорядники не виконають вимог патрульної поліції, інспектори складуть протоколи за статтею 188-28 КУпАП «Невиконання законних вимог посадових осіб уповноважених підрозділів Національної поліції щодо усунення порушень правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Штраф від 255 до 340 гривень за рішенням суду.

До комісій з обстеження доріг, окрім інспекторів сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у м. Львові, входили головні спеціалісти відділів комунальних господарства районних адміністрацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: