Безвіз для України може бути проголосований до саміту ЄС, - євродепутат

267013
Доповідач з візового питання в ЕП Марія Габріель

Спочатку рішення має прийняти Рада ЄС, після цього почнуться переговори між основними європейськими інституціями.

Доповідач з візового питання в Європарламенті Марія Габріель заявляє, що питання надання Україні безвізового режиму може бути проголосований в Європарламенті до саміту Україна-ЄС, який відбудеться 24 листопада, проте спочатку свою позицію в цьому питанні повинен погодити Рада ЄС. Про це пише Deutsche welle.

Спочатку рішення має прийняти Рада ЄС, після цього почнуться переговори між основними європейськими інституціями - Європейською Комісією, Європарламентом та Радою ЄС.

«Ми отримали певні сигнали сильної політичної підтримки від деяких лідерів держав і друзів України, які, я сподіваюся, вплинуть на прийняття Радою ЄС швидкого і справедливого рішення для українських громадян», - сказала Габріель, не уточнивши при цьому, наскільки швидко це може статися.

Як пояснила депутат, після прийняття рішення Радою ЄС переговори можуть відбутися "дійсно швидко" і голосування на пленарному засіданні ЄП може відбутися тільки буде узгоджено спільний текст. "Наступна пленарна сесія починається 21 листопада, і тоді, теоретично, настане час для прийняття рішення - ред.)", - Зазначила Габріел.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: