СБУ затримала і допитала одного з адвокатів Онищенка

У Службі безпеки України підтвердили затримання та проведення допиту одного із захисників народного депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомляє УНІАН.

Служба безпеки України інформує щодо підстав та обставин затримання адвоката Олександра Онищенка. Дійсно, вранці 24 жовтня 2016 року один із захисників громадянина України Онищенка був затриманий і доставлений слідчими СБ України для проведення за його участі процесуальних дій. За результатами допиту вищевказаної особи були отримані фактичні дані, які мають доказове значення у кримінальному провадженні, що розслідується за ознаками правопорушення, передбаченого ст.110-2 Кримінального кодексу України (фінансування сепаратизму).

В СБУ зауважили, що отриманим матеріалам надається правова оцінка. Слідство триває.

Нагадаємо, вранці 24 жовтня речник СБУ Олена Гітлянська в ефірі одного з телеканалів заявила, що триває спілкування спіробітників Служби безпеки України з одним із адвокатів Онищенка Андрієм Циганковим. Про це вона сказала, коментуючи інформацію про нібито затримання Циганкова співробітниками спецслужби в аеропорту «Бориспіль».

«Його ніхто не затримував. Він добровільно погодився поспілкуватися зі співробітниками Служби безпеки. Зараз він спілкується, і коли цей процес завершиться, ми зможемо сказати ширше про це», – сказала Гітлянська.

Влітку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організовану злочинну групу, яка завдала державі збитків у розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ВАТ «Укргазвидобування».

За даними правоохоронців, згідно з доказами, отриманими в ході досудового розслідування кримінального провадження, організатором корупційної схеми є народний депутат Онищенко. Його Верховна Рада 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт.

В усіх адвокатів у справі Онищенка були проведені обшуки. У НАБУ заявляли, що обшуки в адвокатів Онищенка проведено через можливу причетність їх до газової схеми. Адвокати стверджували, що обшуки відбувалися з грубими порушеннями.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: