У Чорногорії відправили за грати лідера російського рок-гурту

В Чорногорії лідера російського рок-гурту «Коррозия металла» Сергія Троїцького, також відомого на прізвисько Павук, засудили на 10 місяців позбавлення волі за підпалення будинку. Про це повідомляє гурт в мережі vkontakte.

Раніше повідомлялося, що 3 вересня 2016 року в Чорногорії Троїцького затримали у підозрі за підпалення будинку в курортному місті Сутомор. Про це повідомив «РИА Новості» його адвокат Ерол Марунович. 7 вересня Троїцького заарештували на 30 діб.

Повідомляється, що після підпалу Троїцький виїхав потягом в аеропорт Белграда. Прокуратура вважає, що таким чином він намагався втекти, як повідомила «РИА Новости» дружина Троїцького Ірина.

«Зараз обвинувачення наполягає на втечі з місця злочину. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб довести, що квитки на літак були куплені заздалегідь, але Сергія ніхто не слухає, думаю, що без втручання російської влади тут не обійтися», — повідомляла його дружина Ірина.

Лідера гурту «Коррозия Металла» Сергія Троїцького неодноразово звинувачували у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі через виконання пісень і видання матеріалів, які містять заклики до розправи над представниками інших національностей.

Зокрема 29 вересня 2015 року Радянський районний суд Орла визнав його винним за ч. 1 ст. 282 КК РФ «збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності» і присудив до штрафу у розмірі 150 тис. рублів, повідомляє федеральна агенція ТАСС.

Джерело: Громадське

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: