Україна очима світу: доозброїти державу, Білецький в ізраїльських ЗМІ та відважні інвестори (огляд преси)

max-20130717204800623

Минулого тижня світові ЗМІ писали про те, що Україна потребує відважних інвесторів та доозброєння з боку США. До того ж, нову політичну партію Андрія Білецького помітили в Ізраїлі, там побоюються радикалізму, що може запропонувати цей рух. Детальніше – в огляді преси.

Доозброїти Україну

Ендрю Радін для „Neewsweek” оцінює концепцію підтримки України Сполученими Штатами Америки у військовій галузі. І хоча США витратили на допомогу вже більше 600 млн доларів, в цілому не гроші, не спорядження і навіть не летальна зброя зрозумілий рівень компетенції, дубльовані структури, корупція та інфільтрація - всі ці хвороби призводять до того, що навіть із найкращим обладнанням український солдат не продемонструє гарної ефективності в бою. Захід може і повинен в тому допомогти експертними оцінками та порадами, тільки спершу Україна повинна продемонструвати бажання змін.

Осінь на фронті - фотогалерея

„Radio Wolna Europa” опублікувала нещодавно фотогалерею з лінії фронту і буденного життя українських націоналістів-добровольців. Фотографії документують їх штаб та місцевість, де він знаходиться. Що цікаво, не бракує серед добровольців осіб єврейського походження, чи навіть росіянина. Із підписів під фото можна дізнатися дещо про умови їхньої служби, а також про людські історії, що ховаються під солдатським мундиром.

«Національний Корпус» помітили в Ізраїлі

„Times of Israel” відзначив на своїх шпальтах недавнє заснування «Національного Корпусу» під керівництвом Андрія Білецького, що знову робить актуальним питання про роль правих радикалів у політичному житті України. «Радикальна партія, що прославляє ОУН-УПА, організувала «Марш слави» українських бойовиків і має великі політичні амбіції», - йдеться у матеріалі. Але, як заспокоює портал, попри дуже сприятливі обставини, радикальні групи не мають великої підтримки серед електорату.

Україна потребує відважних інвесторів

Роман Олеярчук, у блозі на „Financial Times” розмірковує над питанням закордонних інвестицій в Україні, які навіть на тлі сусіда України - Польщі - виглядають мізерними. І хоча Україна має освічену та дешеву робочу силу, більшість закордонних інвесторів утікає у зв'язку із поганим інвестиційним кліматом, високою корупцією, нестабільною економічно-політичною ситуацією чи браком довіри до місцевого судочинства. Попри те, що певні реформи було проведено, і Україна піднялася у рейтингах економічної свободи, ситуація досі далека від ідеалу. Але є певні винятки, як інвестиції японської фірми Фуджикура у виробництво автозапчастин під Львовом - і таких відважних інвесторів Україна потребує, ніби повітря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: