Українські книги на 86-му Франкфуртському книжковому ярмарку відзначили у трьох категоріях

На 86-му Франкфуртському книжковому ярмарку, що тривав з 19 по 23 жовтня, українські книги відзначені у трьох категоріях: Global Illustration Award (найкращі ілюстрації та обкладинки), Stiftung Buchkunst (зібрання найкрасивіших книг з усього світу) та у каталозі The White Ravens (збірки найкращих дитячих і підліткових видань).

На 86-му Франкфуртському книжковому ярмарку, що тривав з 19 по 23 жовтня, українські книги відзначені у трьох категоріях: Global Illustration Award (найкращі ілюстрації та обкладинки), Stiftung Buchkunst (зібрання найкрасивіших книг з усього світу) та у каталозі The White Ravens (збірки найкращих дитячих і підліткових видань), передає УНІАН.

Вперше українська книга отримала премію Global Illustration Award 2016 - перемога дісталась творчій майстерні «Аґрафка» (львівським художникам Романі Романишин та Андрію Лесіву) за створену ними обкладинку до книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Люсі та Стівена Гокінґів. Книга вийшла українською мовою у «Видавництві Старого Лева» і потрапила у Топ-20 категорії «Обкладинка», хоча на здобуття нагороди було подано більш як 10 тис. робіт з понад 50-ти країн.
До каталогу The White Ravens 2016 потрапили відразу дві українські книги: «Хто росте у парку» Катерини Міхаліцін («Видавництво Старого Лева») і «Вітер з-під сонця» Оксани Лущевської (видавництво «Фонтан казок»).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: