Депутати львівської облради обурені поведінкою нардепів

img_1439

Львівська обласна рада звернулася до Верховної Ради та Кабміну щодо невиправданого підвищення заробітної плати народним депутатам.

Відповідне звернення було прийнято під час учорашньої сесії, передає ІА Дивись.info.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, заявляємо, що значне підвищення заробітку народним обранцям виглядає цинічним на тлі зубожіння українського народу. Неприпустимо призначати собі такі величезні зарплати, тією ж рукою голосуючи за мінімальну зарплату українців на рівні 1700 гривень, а мінімальну пенсію – 1300 гривень. У проекті Державного бюджету України також передбачено, що зарплати бюджетним працівникам впродовж наступного року зростуть на 20%. Це розхвалене підвищення знівелює інфляція, а вчителі, лікарі, працівники закладів культури й далі отримуватимуть мізерну платню. Хіба вони менше чи гірше працюють, ніж народні депутати. Виправдання, що високі зарплати нардепам - це шлях до подолання корупції, не витримує жодної критики. Для попередження корупції треба скасувати депутатську недоторканість, а корупціонерів притягувати до кримінальної відповідальності» – йдеться у зверненні.

З огляду на це депутати облради вимагають від Верховної ради скасувати заплановане підвищення заробітної плати народним депутатам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: