Експерт прогнозує, що правки щодо агломерації у Верховній Раді не пройдуть

14633595_1148052451940257_663217430362068820_o

Про агломерації навколо великих міст доцільно буде говорити лише після того, як будуть сформовані об’єднані громади.

Про це під час прес-конференції заявив провідний експерт у питаннях об’єднання громад в Україні Юрій Ганущак, передає ІА Дивись.info.

«Агломерація – це є союз рівних, де між рівними укладаються договори на делегування або одному із них, або окремо створеному органу якихось повноважень. У нас поки що не створені рівні. До закінчення процесу формування громад, де за повноваженнями апріорі вони рівні, говорити про агломерацію не зовсім послідовно. Ситуація має вирішуватися через взаємні компроміси. Концепція, яка закладена – «матрьошка» - вона не працює. Це має бути окремий закон або окремий розділ у законі про міжмуніципальне співробітництво в агломераціях. Закон №4772 – це закон про процедури. Туди не можна вкладати базові позиції про розподіл повноважень», – заявив експерт.

Читайте такожЗаконопроект про міські агломерації: що всередині

Як додав голова облради Олександр Ганущин саме тому вчора облрада не прийняла звернення на підтримку правок до закону який запропонував Львів.

За словами Юрія Ганущака, Львів, як і інші великі міста проявив пасивність у процесі об’єднання громад, і хоче компенсувати це активністю законодавчою.

«Активність іде в іншому напрямку – у законодавчому полі. Але відверто кажучи шансів небагато. Нам завалили набагато більш прості закони №№ 5126 і 3390, які набагато легші з точки зору політичного проходження. Якщо ці правки підуть, то сам закон буде завалений але тоді для Львова немає ніяких перспектив. А це закон, який чекають всі, який стосується порядку приєднання громад, який об’єктивно дуже вигідний місту Львову та іншим великим містам. І на останньому етапі вносяться правки, які просто взривають цей закон», – заявив Юрій Ганущак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: