Понад 80% українців Гонтаревій не довіряють - опитування

a57ef4b062a472d17bb034d26050b611
фото: Business.ua

Валерії Гонтаревій - Голові Національного банку України - довіряють 83% українців, самій установі не довіряє 81%, інформує УНІАН.

Валерії Гонтаревій - Голові Національного банку України -  довіряють 83% українців, самій установі не довіряє 81%, інформує УНІАН.

Такими є дані соціологічного дослідження ГО «Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременко».

«Рівень довіри до Національного банку залишається на низькому рівні: йому довіряє лише 12% населення країни, не довіряє – 81%. Баланс довіри становить «мінус 68 процентні пункти», - йдеться в результатах опитування.

Оцінюючи діяльність НБУ, лише 7,4% опитаних сказали, що головний регулятор доклав достатньо зусиль для порятунку банків, в яких втратили свої заощадження громадяни України. Лише 10,3% вважають, що НБУ в достатній мірі захищає права/інтереси вкладників українських банків; 8,2% заявили, що НБУ зробив достатньо, щоб недобросовісні власники банків не уникнули відповідальності. 20,6% вважають, що НБУ зацікавлений в стабільному курсі гривні.

А от баланс довіри до голови НБУ Гонтаревої становить «мінус» 77 процентних пунктів. Довіряють їй лише 6%, не довіряють – 83% (58% - «зовсім не довіряють» та 25% «скоріше не довіряють»).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: