Верховний суд Росії залишив у силі вирок Карпюку і Клиху

fbe3439b-2c26-4ede-96cc-00b68e923b4b_cx0_cy2_cw0_w987_r1_s_r1

Сьогодні, 26 жовтня, Верховний суд Росії відхилив апеляцію захисту і залишив в силі вирок у справі громадян України Миколи Карпюка і Станіслава Клиха, про це пише Укрінформ.

«Верховний суд постановляє: скасувати окрему ухвалу щодо адвокатів Дубровіної та Іцлаєва (було тенденційно винесено суддею в Грозному за «вчинки, що ганьблять честь і гідність адвоката». - Ред.), вирок Верховного Суду Чеченської республіки Клиху і Карпюку залишити без змін, їх апеляційну скаргу - без задоволення», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у травні 2016 року Станіслав Клих і Микола Карпюк були засуджені Верховним судом Чечні на 20 і 22,5 року ув’язнення відповідно. Колегія присяжних визнала українців винними в участі в бойових діях проти російських урядових військ під час Чеченської війни взимку 1994–1995 років у складі підрозділу «Вікінг», загибелі й пораненні кількох десятків російських солдатів.

Українці не визнають провини, заявляють, що ніколи не були в Чечні, були захоплені російськими силовиками незаконно і зазнали тортур під час слідства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: