На Закарпатті утворилися черги з фур через збільшення вантажних потоків з Туреччини до РФ

На Закарпатті на контрольно-пропускному пункті «Дяково» (Виноградівський район Закарпатської області), що розташований на українсько-румунському кордоні, виникли трикілометрові черги з кількох сотень фур, які повертаються з Росії до Туреччини.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської обласної державної адміністрації з посиланням на голову ОДА Геннадія Москаля, передає УНІАН.

Як йдеться у повідомленні, черги з вантажівок накопичувалися впродовж останнього місяця, проте впродовж останніх днів ситуація вкрай загострилася.
Як прокоментував утворення черг Москаль, після нещодавньої активізації російсько-турецьких відносин потік вантажних фур із Туреччини до РФ й назад збільшився в десять разів. Чимало вантажівок повертаються з Росії через Україну, Румунію й Болгарію.
За словами Москаля, українські прикордонники та митники готові оперативно оформляти автомобілі, затримка виникає через роботу румунських митників, які спроможні пропустити за добу максимум 100 вантажівок.

«Саме в ці дні черга настільки збільшилася, що досягла населеного пункту сусіднього з КПП «Дяково» села Борат Виноградівського району. Водіям доводиться простоювати перед КПП й по дві доби поспіль, черга з автомобілів розтягнулася на три кілометри», - заявляє Москаль.
Він також уточнив, що через десятки фур, які стоять на центральній вулиці, селянам іноді важко заїхати у власні двори.
За інформацією прес-служби ОДА, місцева влада слідкує, щоб вантажівки не створювали затори на перехрестях та інших транспортних розв’язках, ситуація знаходиться під контролем.
У ДФС у Закарпатській області також додали, що існує ще кілька причини утворення черг в останні дні.

«Зокрема, черги утворюються й через те, що в багатьох перевізників закінчилися спеціальні дозволи на перетин кордону через Угорщину, і таким чином відбувся перерозподіл транзитного руху у бік румунського кордону. Крім того, румунська сторона прийняла рішення сканувати кожну вантажівку, в результаті чого, якщо досі кордон перетинали близько 60 автомобілів за добу, то нині – заледве 20», - уточнили в ДФС в області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: