НАТО не шукає конфронтації з Росією, а прагне до діалогу - генсек Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг знову заявляє про те, що Альянс не шукає конфронтації з Росією і не хоче нової холодної війни, а прагне до діалогу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг знову заявляє про те, що Альянс не шукає конфронтації з Росією і не хоче нової холодної війни, а прагне до діалогу, передає УНІАН.

Як передає власний кореспондент УНІАН, відповідну заяву він зробив сьогодні у Брюсселі на прес-конференції по завершенню першого дня засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу.

«Ми занепокоєні поведінкою Росії, але діалог навіть ще більш важливий у часи, коли напруження зростає. Союзники готові провести на рівні послів засідання Ради НАТО-Росія у найближчому майбутньому», - повідомив генсек НАТО.
Столтенберг ще раз наголосив, що НАТО не шукає конфронтації з Росією. «Ми не хочемо нової холодної війни і не хочемо нової гонки озброєння. Все, що робить НАТО, спрямовано на захист. У той же час НАТО має реагувати», - підкреслив він.
Вказавши на нарощування Росією військової сили, генсек зазначив, що «ми бачили, що вони хочуть використовувати військову силу проти свої сусідів - Крим, Україна, а також Грузія».

«Ми також бачимо риторику залякування з боку Росії. Ми хочемо запобігти конфлікту, і найкращий спосіб це зробити - залишатися сильними, об`єднаними та бути впевненими у нашій відповіді. Ми поєднуємо цей сигнал з дуже чітким сигналом про те, що ми шукаємо діалогу і більше співпраці з Росією. Ми хочемо прозорості», - сказав Столтенберг.
Він також підтвердив, що нещодавно два російських військових кораблі увійшли у Балтійське море. «НАТО моніторить цей рух так як завжди - відповідальним чином. Але ми завжди відслідковуємо такого роду рухи російських морських сил, як зараз ми моніторимо рух групи авіаносця «Кузнєцова» у Середземному морі», - деталізував генсек НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: