Німеччина виділить півмільйона євро на розмінування Донбасу

Уряд Федеративної Республіки Німеччина виділить майже 500 тис. євро для сприяння у розмінуванні на Донбасі.

Про це УНІАН поінформували у відділі преси та роботи з громадськістю Посольства ФРН в Україні.

«Від початку жовтня Федеральний уряд Німеччини надає сприяння розчищенню забруднених вибухонебезпечними предметами територій від мін і залишків бойових засобів у колишніх зонах конфлікту в Луганській та Донецькій областях, які підконтрольні уряду України. З цією метою він надав відповідне доручення неурядовій організації HALO (Hazardous Area Life-support Organization - Організація із життєзабезпечення в небезпечних зонах), яка силами команди експертів-оцінювачів та трьох команд розміновувачів розчищатиме забруднені вибухонебезпечними предметами поля біля Сєверодонецька, в районі Маріуполя та біля Краматорська», - йдеться у повідомленні.

Для вказаних цілей уряд ФРН ще в поточному році виділить 488 тис. євро, додали у посольстві. Також передбачено продовження фінансової підтримки і в наступні роки.

Німецькі дипломати зауважили, що забрудненість великих територій мінами, розтяжками та залишками бойових засобів в колишніх зонах конфлікту на сході України становить загрозу для безпеки місцевого населення. «Щомісяця жертвами вибухонебезпечних залишків бойових засобів стають десятки військовослужбовців і цивільних. Крім того, небезпека з боку мін і розтяжок перешкоджає економічному розвитку в регіоні. Федеральний уряд уже й до цього здійснював аналогічні заходи, а саме надавав сприяння проекту ОБСЄ щодо підвищення дієздатності Державної служби з надзвичайних ситуацій та заходам ЮНІСЕФ з інструктування населення стосовно наявних небезпек», – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: