Шахтарі перекрили під’їзні шляхи до митного переходу

Близько трьох сотень гірників нововолинських шахт на автобусах прибули до митного переходу «Ягодин».

Про це телефоном голові Незалежної профспілки гірників України Михайлові Волинцю повідомив лідер первинного осередку НПГУ шахти №10 «Нововолинська» Василь Прадід.

Шахтарі перекривають під’їзні шляхи до митного переходу, щоб зупинити рух транспорту через кордон. У такий спосіб гірники прагнуть привернути увагу української влади і світової громадськості до порушення основного права трудівників на своєчасну виплату заробленого. Із шахтарями Нововолинська досі не розрахувалися за серпень і вересень цього року. Гірники також вимагають виділення коштів із держбюджету на виплату зарплати шахтарям державних вугледобувних підприємств у цьому році та забезпечити належне фінансування галузі у 2017-му. Зокрема, передбачити у держбюджеті кошти на добудову шахти №10 «Нововолинська».

Нагадаємо, будівництво шахти №10 «Нововолинська» розпочалося у 1989 році і зараз перебуває на завершальній стадії. Але замість закінчення робіт і введення нової копальні у дію, Кабінет міністрів і Міненерговугілля вирішили згорнути будівництво і перетворити шахту у водовідлив. Хоча саме ця копальня мала б забезпечити роботою гірників регіону із закритих шахт і двох ще працюючих, але які теж муляють очі міністерським чиновникам і вони готові їх у будь-який час запинити. Владу не турбує те, що ми входимо у зиму, і нам необхідно гарантувати енергетичну безпеку країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: