Тортури вплинули на психічне здоров’я Клиха - Amnesty International

Тортури вплинули на психічне здоров’я засудженого у Росії українця Станіслава Клиха, заявили у правозахисній організації Amnesty International.

Тортури вплинули на психічне здоров’я засудженого у Росії українця Станіслава Клиха, заявили у правозахисній організації Amnesty International, передає BBC Україна.

В організації зазначили, що Станіслава Клиха і Миколу Карпюка «тортурами змусили до зізнань у серії вбивств», вони «стали жертвами пародії на правосуддя» в Росії.

«Станіслав Клих розповів, що його змушували пити горілку допоки він не втрачав свідомість, давали психотропні препарати, що змінюють свідомість, підвішували за грати його камери, катували електричним струмом та тримали в одиночній камері більше року. Жодну з цих заяв про катування не було розслідувано», - заявив директор Amnesty International у Європі та Центральній Азії Джон Дальхізейн.

Станіслав Клих виглядав стривоженим протягом всього судового процесу, він роздягався в залі судового засідання, вигукував образи і вішався з ніг на голову в клітці відповідача.

В листопаді 2015 року Клих порізався лезом на знак протесту проти відмови влади провести медичне обстеження. У жовтні 2016 року, він стверджував, що не пам’ятає дати народження і під час судового слухання просив, щоб його захищав Стас Михайлов – російська поп-зірка.

«Його повинен оглянути незалежний медичний спеціаліст якомога швидше», - зазначив Джон Дальхізейн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: