Українці скаржаться на сплеск ксенофобії у Польщі. Чи буде реакція влади?

Українці в Польщі дедалі частіше скаржаться на випадки ксенофобської поведінки. На думку представників українських організацій, які забралися у Варшаві на дводенну конференцію, потрібна рішуча реакція польської влади, більша інтеграція Українців у польське суспільство та допомога позаурядовим організаціям

.

Про це пишуть польські ЗМІ.

Українці скаржаться передовсім на образливі слова, образи, але від початку року зафіксовано також кільканадцять випадків фізичної агресії. Юрій Таран із Фундації Наш Вибір зазначив, що почувається в Польщі дедалі гірше із кожним днем. Мусить наприклад бути уважним, говорячи в публічних місцях українською.

На думку спікерів конференції, зменшенню ксенофобських настроїв повинно сприяти взаємне пізнання поляків зі українцями. Мар'яна Кріль, що походить з Тернополя, а зараз мешкає у Любліні, підкреслила, що велику роль в цьому можуть зіграти українці, які приїхали до Польщі - в тому числі і як студенти.

На думку голови Об'єднання українців у Польщі Петра Тими, українці доволі добре інтегруються з поляками, беруть участь у студентському самоврядуванні, виступають у різного роду групах, а також активно включаються у культурну діяльність у великих містах, стають співорганізаторами концертів, фестивалів, кінопереглядів.

Кількість українців, що перебуває в Польщі, наближається до 800 тисяч. Більшість із них - це особи, котрі працюють на тих роботах, де не хочуть працювати поляки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: