Екс-міністру Лукаш висунуть нові звинувачення

Екс-міністру юстиції Олені Лукаш Генпрокуратура готує повідомлення про підозру в заволодінні коштами шляхом зловживання службовим становищем.

Про це заявив керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в інтерв'ю «Дзеркалу тижня», пише Цензор.НЕТ.

«Слідство знаходиться на етапі завершення, ми очікуємо результатів останньої експертизи. Після цього, на мою думку, прокурор буде мати підстави для відкриття матеріалів стороні захисту для ознайомлення», - сказав він.

За словами чиновника, було кілька виробництв, якими перевірялася діяльність міністра юстиції.

«Перше - розтрата коштів на американську юридичну фірму для опротестування рішення Європейського суду по незаконному арешту Тимошенко. Друге - витрати коштів на дослідження з порівняльного аналізу європейського та українського законодавства», - зазначив він.

«Провадження в американській фірмі спочатку було зареєстровано на двох, оскільки самі зловживання були здійснені за часів міністра Лавриновича (Олександр Лавринович, попередник Лукаш на посаді міністра юстиції України. - ред.), але той бюджетний рік закінчувався, коли на посаду міністра юстиції вже прийшла Лукаш», - розповів прокурор.

«Пізніше за результатами розслідування ми дійшли висновку, що будемо інкримінувати ці зловживання тільки міністру Лавриновичу, обвинувальний акт щодо якого вже направлено до суду. Однак на початковому етапі попередні слідчі повідомляли в Європу, що у витрачанні коштів на цю американську фірму також підозрюється Лукаш. Саме це і було спростовано рішенням суду. А справа про незаконні витрати на порівняльний аналіз законодавства за підозрою Лукаш і низки інших осіб залишилося», - додав Горбатюк.

Нагадаємо, в травні генпрокурор Юрій Луценко підтвердив закриття справи екс-міністра юстиції Олени Лукаш і заявив про швидке його відновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: