У Мінську за георгіївську стрічку звільнили таксиста

Водій мінського філії глобального сервісу таксі Uber позбувся дохідної роботи через «колорадську» стрічку в салоні.

Ще однією причиною розставання компанії з таким партнерам стало його хамське ставлення до пасажирів і докучливі розповіді їм про те, «як добре жилося в СРСР», передає білоруське видання «Наша Нiва».

Про неприємний інцидент на своїй сторінці в Facebook розповіла директор відомого в Мінську творчого простору «Цех» Юлія Дорошкевич. Їй не пощастило із замовленням таксі в Uber: за викликом приїхав саме проросійський водій.

«На моє ввічливе прохання зняти стрічку він відповів, що «розвелося тут бандерівців» і далі по тексту, - написала Юлія Дорошкевич. - Тоді я попросила відвезти мене назад до під'їзду, де раніше мала нещастя сісти в його машину. Але він висадив мене прямо на зупинці, а гроші з карти, звичайно ж, списали. Відразу після цього я написала претензію щодо водія на сайті Uber (до речі, деякі коментатори в фейсбуці чоловіка дізналися і згадали, що також з ним стикалися - він любив розповідати молодим пасажирам про те, як чудово жилося в СРСР). Служба підтримки зі мною зв'язалася дуже швидко. Мені повідомили, що водій заблокований в системі і не буде працювати, як мінімум, протягом тижня, а швидше за все - і зовсім ніколи. У його відношенні проводиться службове розгляд».

У білоруському відділенні компанії Uber підтвердили, що службовими правилами для водіїв-партнерів сервісу настійно не рекомендується мати на кузові або в салоні автомобіля будь-які предмети, наклейки, прапори, стрічки та іншу атрибутику, яка має політичні переконання. І, звичайно ж, працівникам не слід висловлювати їх пасажирам, оскільки сервіс таксі повинен перебувати поза політикою.

Нагадаємо, що, хоча георгіївська стрічка і не заборонена в Білорусі формально, її публічне використання вкрай не рекомендуються. У дні свят, пов'язаних з II Світовою війною, влада радить одягати власний білоруський символ - червоно-зелену стрічку з квіткою яблуні. До аналогічного рішення недавно прийшли і влади Казахстану, де також придумали свою власну стрічку - блакитного кольору з національним орнаментом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: