З Горлівки таємно хочуть вивезти до Росії на брухт обладнання «Стиролу»

Лідер терористів так званої «ДНР» Олександр Захарченко наказав підконтрольним представникам незаконних збройних формувань найближчим часом здійснити демонтаж одного з найбільших підприємств Донецького регіону – горлівського хімічного концерну «Стирол».

Про це Укрінформу повідомив інформоване джерело.

За даними джерела, планується організувати і провести вивіз 90% обладнання і комунікацій підприємства на металобрухт в РФ.

З метою уникнення акцій протесту серед місцевого населення, процес ліквідації концерну тримається в таємниці. Бригади з демонтажу обладнання завозяться з Тореза, Сніжного, Шахтарська, повідомляє співрозмовник агентства.

Горлівський концерн «Стирол», власником якого є бізнесмен Дмитро Фірташ, до початку Росією військових дій на сході України, налічував 14 тисяч працівників. За даними місцевих ЗМІ, в липні 2016 року на підприємстві працювали 4 тисячі, а у вересні – вже дві тисячі.

Як повідомлялося, у травні бойовики провели демонтаж обладнання шахти «2-БІС» в Горлівці і заводу гідрообладнання в місті Ірміне. У січні окупанти вивезли в Росію спеціальне обладнання з виготовлення мідного дроту для шахтного обладнання ВАТ «Донбаскабель», а окупаційна адміністрація ОРЛО дозволила вивезти виробничі потужності ВАТ «Луганський картон» в Пензенську область РФ.

У тому ж місяці окупанти здійснили демонтаж і вивіз на територію Росії виробничих потужностей щонайменше ще шести підприємств з ОРЛО, а саме: ЗАТ «Луганський машинобудівний завод ім.Пархоменка», ВАТ «Машинобудівний завод - 100», ДП «ЦКБМ Донець», ПАТ «Завод гірничорятувальної техніки «Горизонт», ПАТ «Луганськтепловоз» та ТОВ «ПОЛІ-ПАК».

У березні окупаційна адміністрація провела демонтаж обладнання з подальшим вивезенням його на територію РФ на ВАТ «Харцизький трубний завод» і підприємства «Інтерсплав» (Свердловськ, Луганська обл.).

За даними Головного управління розвідки України, розібрані на металобрухт металеві конструкції торговельних комплексів, підприємств харчової та гірничої промисловості. Зокрема, це стосується споруд торгової мережі «АТБ» (Горлівка), обладнання молокозаводу (Свердловськ), обладнання шахти ім. Менжинського і Гірського ліцею №74 (Первомайськ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: