19 школярів зі Львівщини отримуватимуть президентську стипендію

shkola

Дев’ятнадцятьом школярам зі Львова та області призначено стипендії Президента України за перемогу у Всеукраїнських учнівських олімпіадах та Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт.

Про це йдеться в наказі Міністерства освіти і науки України від 20.10.2016 року № 1261.

Відтак, стипендії отримуватимуть тринадцять учнів зі Львова, троє з Дрогобича та по одному з Буського, Мостиського та Сокальського районів.

Серед львівських навчальних закладів найбільше відзначився фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Зокрема, за перемогу в олімпіаді з фізики стипендії призначено Фединяку Володимиру Романовичу та Кістьянцу Антону Євгеновичу, за олімпіаду з астрономії – Краєвському Олександру Святославовичу та Бажан Наталії Володимирівні, за олімпіаду з хімії – Янчаку Артему Ігоровичу, Сеху Тарасу Володимировичу та Єфімову Леву Юхимовичу. Ще одна ліцеїстка – Лопачак Марія Миколаївна – отримуватиме стипендію за перемогу в конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт з хімії.

Також президентські стипендії призначено учениці Львівської гімназії «Євшан» Вол Олені Дмитрівні за перемогу в олімпіаді з української мови і літератури та учню Львівської гімназії «Престиж» Косович Віталію Віталійовичу за перемогу в олімпіаді з географії.

За перемогу в конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт стипендії отримуватимуть ще троє львівських школярів: учень середньої школи № 21 Пугач Дмитро Богданович (секція всесвітньої історії), учень середньої загальноосвітньої школи № 43 Угрин Святослав Олександрович (секція етнології) та учениця Львівського технологічного ліцею Лівочка Анастасія Павлівна (секція науково-технічної творчості та винахідництва).

Відзначились і старшокласники з Дрогобича. Так, президентську стипендію за перемогу в олімпіаді з української мови та літератури отримуватиме учениця спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 Іванишин Катерина Петрівна, а за перемогу в конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт – учні Дрогобицького педагогічного ліцею Далявський Владислав Сергійович (секція електроніки та приладобудування) та Зварич Анна Олегівна (секція лісознавства).

Також стипендії Президента України призначено: за перемогу в олімпіаді з польської мови та літератури – учениці Мостиської загальноосвітньої школи № 3 І-ІІІ ступенів Чеперзі Анні Мар’янівні, за перемогу в конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт – учню Поторицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Сокальського району Козирі Роману Мирославовичу(секція охорони довкілля та раціонального природокористування) та учню Топорівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Буського району Крушельницькому Андрію Романовичу (секція геології, геохімії та мінералогії).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: