ГПУ направила до суду справу проти француза, якого підозрюють у підготовці теракту

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно громадянина Франції, який підозрюється у незаконному придбанні і контрабанді зброї та підготовці теракту під час проведення Євро-2016.

 Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно громадянина Франції, який підозрюється у незаконному придбанні і контрабанді зброї та підготовці теракту під час проведення Євро-2016, передає Уніан.

Встановлено, що вказана особа з метою підготовки та вчинення терористичних актів на території Франції з червня 2015 року, періодично приїжджаючи до України, незаконно купувала у військовослужбовців Збройних сил України значну кількість зброї та вибухових пристроїв.

У травні 2016 року співробітники СБУ затримали іноземця у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» на Волині.
Під час обшуку у чоловіка було вилучено: 5 автоматів АК-74; 2 гранатомети РПГ-7В; 18 пострілів (зарядів) до них; 5 ящиків із патронами 5,45 мм загальною кількістю 5,4 тис. штук; 5 ящиків тротилових шашок загальною вагою 125 кг; 100 штук електродетонаторів.
Стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід - тримання під вартою.
Як повідомляв УНІАН, за даними СБУ, в грудні 2015 року в поле зору контррозвідників потрапив громадянин Франції, який під час перебування на сході України намагався встановити контакти з українськими військовими під виглядом волонтерської допомоги. Француз негативно висловлювався про діяльність свого уряду щодо масової еміграції іноземців, поширення мусульманства і глобалізації світу. Також він повідомив про бажання вчинити низку терактів на знак протесту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: