Слідство у справі про обвал на сміттєзвалищі під Львовом завершено

Завершено досудове розслідування стосовно посадових осіб Львівського комунального підприємства «Збиранка» у справі про обвал на сміттєзвалищі, що спричинив загибель людей.

Про це повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, слідчими поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому в травні поточного року, за фактом обвалу схилу на Львівському міському полігоні твердих побутових відходів, у частині законності експлуатації сміттєзвалища посадовими особами ЛКП «Збиранка»», - йдеться в повідомленні.

У цьому провадженні трьом посадовцям ЛКП «Збиранка» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 236, ч.2 ст. 367 (порушення правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей, та у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

За даними ГПУ, доведено, що складування відходів на вказаному сміттєзвалищі проводилось без затвердженого проекту, а посадові особи комунального підприємства не вживали відповідних інженерних заходів для забезпечення стійкості полігону як споруди, належного ущільнення та перешарування ізолювальним матеріалом складених відходів.
«Вищевказані факти (порушення) підтверджено висновками проведеної комплексної судової інженерно-еколого-геодезичної експертизи. Більше того, експерт підтвердив, що порушення у роботі підозрюваних посадових осіб мають причинний зв’язок із зсувом відходів на полігоні», - зазначається в повідомленні.
28 жовтня посадових осіб ЛКП «Збиранка» повідомлено про завершення розслідування та надано їм доступ до матеріалів кримінального провадження, а це загалом 200 томів, поінформували в ГПУ, додавши, що після їх ознайомлення обвинувальний акт буде направлено до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: