СК РФ порушив низку справ проти українських командирів

Слідчий комітет РФ порушив кримінальні справи щодо декількох командирів підрозділів української армії за підозрою у «застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни».

Слідчий комітет РФ порушив кримінальні справи щодо декількох командирів підрозділів української армії за підозрою у «застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни», передає УНН.

Як зазначається, російські слідчі встановили імена командирів підрозділів Збройних Сил України, які, за версією СК РФ, у березні 2016 року обстріляли з артилерії об'єкти цивільної інфраструктури та населення на сході України.

«У зв'язку з цим порушено кримінальні справи за ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни) стосовно командира 72-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України полковника Андрія Соколова, командира 93-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил Україна полковника Владислава Клочкова, командира 30-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України полковника Віталія Якубова, командира 1-го батальйону 14-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України підполковника Михайла Прокопіва, а також інших невстановлених осіб зазначених підрозділів», – йдеться у повідомленні.

Крім того, як повідомляє СК РФ, порушено кримінальну справу за фактом артилерійського обстрілу з важких видів озброєння житлових будинків в місті Макіївці 27 жовтня 2016 року.

Нагадаємо, раніше СК РФ вже порушив справи проти низки командирів із ЗСУ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: