Вулицю у Києві хочуть перейменувати на честь Володимира Івасюка

b43fa803334fd9637f7ba31de2e98a60

Комісія з питань найменувань рекомендує Київраді перейменувати три вулиці в Києві на честь Володимира Івасюка, Василя Щавинського та Дмитра Годзенка.

Про це інформує прес-служба Київської міської державної адміністрації, відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії.

Проспект Героїв Сталінграда в Оболонському районі рекомендовано перейменувати на честь українського композитора і поета, героя України Володимира Івасюка; вулицю Петровського у Деснянському районі – на честь хіміка-технолога, мистецтвознавця і колекціонера Василя Щавинського.
Вулицю Московську у Печерському районі рекомендовано перейменувати на честь народного героя України, бійця 17-го батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади з позивним «Годзила» Дмитра Годзенка, який загинув 31 березня 2016 року (за день до того, як їх підрозділ мали вивести із зони бойових дій). 21 березня президент України підписав наказ про нагородження його орденом «За мужність» III ступеня. Дмитро пройшов Майдан. Був молодшим сержантом ЗСУ.
Також комісія звернулась до Київського міського голови та заступника міського голови-секретаря Київради щодо відновлення процедури розгляду перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича.
Відповідні перейменування вже пройшли громадські обговорення і були підтримані киянами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: