Яма на ямі: на Львівщині перевірили чи готові дороги до зими

Якщо на міжнародних, національних та регіональних дорогах Львівської області ями таки латають, то територіальні автодороги державного значення та дороги місцевого значення схожі на решето.

Про це свідчить нещодавня перевірка готовності шляхів до зимового періоду, повідомляють в ГУ Нацполіції у Львівській області.

Такий стан призвів до того, що більшість місцевих доріг стали непроїзними. Найгірший стан по таких автодорогах зафіксовано:

Р-40 Рава-Руська – Яворів – Судова Вишня;

Т-14-19 Миколаїв – Жидачів – Калуш;

Т-14-24 Сколе-Славське;

Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам'янка-Бузька – Бібрка;

Т-18-06 Рівне – Млинів – Берестечко – Буськ – Перемишляни, у межах Буського та Перемишлянського районів;

О140203 Буське – Вузлове;

О140901 Розділ – Жирова на ділянці Розділ – Новий Розділ – Ходорів;

О141003 Мостиська – Краковець;

С141714 Тершів – Лаврів – Грозьово, на території Старосамбірського району.

Водночас, як показали результати обстежень, на значній кількості автомобільних доріг загального користування не поновлено горизонтальну дорожню розмітку. Незадовільним є стан із підготовкою до експлуатації у зимових умовах вулиць населених пунктів, що обслуговуються комунальними організаціями.

Покриття проїзної частини вулиць населених пунктів уражені ямковістю, напливами та колійністю, яку ніхто не ліквідовує, відсутні дорожні знаки, решітки дощоприймачів та люків оглядових колодязів, пошкоджені направляючі пішохідні огородження. Такий стан справ виявлено на деяких вулицях у містах: Мостиська, Самбір, Дрогобич, Жовква, Рава-Руська, Новояворівськ, Старий Самбір та Пустомити.

У ході перевірки готовності до осінньо-зимового періоду керівникам підрозділів Служби автомобільних доріг у Львівській області, ДП «Львівський облавтодор» та комунальних організацій видано 20 обов’язкових до виконання приписів щодо усунення виявлених недоліків.

До адміністративної відповідальності за незадовільне утримання вулично-дорожньої мережі притягнуто 20 посадових осіб, з них 15 керівників дорожніх та 5 керівників комунальних організацій, а саме:

ч. 1 ст. 140 КУпАП (порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг і вулиць, залізничних переїздів)  – 9;

ч. 4 ст.140 КУпАП (порушення, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки або пошкодження транспортних засобів, вантажів, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) – 2;

ст. 188-28 КУпАП (невиконання законних вимог посадових осіб уповноважених підрозділів Національної поліції) – 9.

До органів місцевого самоврядування та прокуратури скеровано 44 інформації про стан вулично-дорожньої мережі, з них:

в органи місцевого самоврядування – 30;

у прокуратуру – 14.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: