До Львова з’їдуться дисиденти з усього світу

10-11 листопада в УКУ (вул. Козельницька) триватиме міжнародна зустріч дисидентів до 40-річчя від дня заснування Української Гельсінської групи.

10-11 листопада в УКУ (вул. Козельницька) триватиме міжнародна зустріч дисидентів до 40-річчя від  дня заснування Української Гельсінської групи. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Організатори очікують, що до Львова приїдуть дисиденти з 15 країн світу – Польщі, Росії, Чехії, Франції, Німеччини, Канади та США, з країн Балтії і Кавказу.

10 листопада виступи та розмови присвятять 40-ій річниці заснування Української Гельсінської групи. 11 листопада відбудеться ІІ Кримський форум – перший провели у 2012 році в Севастополі під егідою Меджлісу кримськотатарського народу й особисто Мустафи Джемілєва, який  погодився з ідеєю Мирослава Мариновича провести Форум з такою ж назвою у Львові.

Зустрічі дисидентів будуть закритими заходами. «Мені важливо зібрати своїх табірних друзів і зробити цю імпрезу для них», – зазначив член-засновник Української Гельсінської групи Мирослав Маринович.

Довідка

Українська громадська група сприяння виконанню Гельсінських угод відома як Українська Гельсінська група (УГГ) –  об'єднання діячів українського правозахисного руху, утворене в Україні 9 листопада 1976. Підставою для утворення УГГ були постанови про права людини Заключного акту Наради у справах безпеки й співпраці в Європі у Гельсінкі 1975.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: