Підписано угоду між об'єднаннями польських роботодавців та українських працівників

Підписано меморандуму про співпрацю між Українською асоціацією з міжнародного працевлаштування та Польським союзом роботодавців та підприємців.

Про це повідомляють польські ЗМІ.

При підписанні документу сторони зауважили, що цей крок  є початком плідної співпраці між польськими роботодавцями та українським суспільством, яка призведе до розвитку економічних відносин  та діалогу між Україною та Польщею. Також піднімалося питання співпраці польського бізнесу із українськими посередниками в галузі міжнародного працевлаштування , а також питання боротьби із шахраями, яких дуже багато на ринку праці.

«Українська асоціація міжнародного працевлаштування висловлюється за тісну співпрацю між громадськими організаціями України та Польщі у питанні працевлаштування емігрантів. Нині до Польщі приїжджають сотні тисяч українців і нашим завданням є інформувати людей про те,  як правильно шукати роботу. На жаль, багато українців стають жертвами шахраїв  ще в Україні, бо не знають навіть найпростіших правил перевірки фірм-посередників, які надають послуги під час працевлаштування. З іншого боку, у Польщі є багато підприємців, які охоче беруть на роботу наших земляків і підкреслюють їх працьовитість та самостійність», - зазначив Василь Воскобойник, голова Української асоціації міжнародного працевлаштування.

«Зараз ми маємо дуже серйозну проблему, пов'язану із виїздом молоді з Польщі. Як всім добре відомо, ми в ситуації демографічної катастрофи. Це спричинено тим, що польська молодь виїжджає з держави через високі податки, брак житла і неможливість знайти гарну роботу в маленьких містах. Для економічного розвитку Польща потребує мігрантів. За нашими розрахунками, до 2050 року ми потребуватимемо 5 млн працівників з-за кордону. Серед них будуть і українці, бо це вони найбільш охоче і найбільш часто їдуть працювати до Польщі», - заявив Цезари, Казьмєрчак, голова Союзу підприємців та роботодавців Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: