Серед тих, хто загинув в Україні у 2015 році на фронті, молодь становила 42%

Серед тих людей, хто загинув в Україні у 2015 році внаслідок воєнних дій, молодь становила 42%.

Про це сказав міністр молоді та спорту України Ігор Жданов під час парламентських слухань на тему «Ціннісні орієнтації сучасної української молоді», передає Уніан.

Він зазначив, що другий рік поспіль в українській статистиці серед причин смертності населення фігурує «ушкодження внаслідок воєнних дій», що пов’язано з проведенням антитерористичної операції у Луганській та Донецькій областях.
Він зазначив, що показник смертності серед молоді віком 15–34 років протягом останнього десятиліття має тенденцію до зниження.
За матеріалами, які були роздані учасникам слухань, смертність у чоловіків цієї вікової категорії протягом останнього десятиліття втричі перевищує відповідні показники серед жінок.

При цьому зазначається, що найбільшу частку смертей молодих українців зумовлюють зовнішні причини, другу за значущістю – хвороби системи кровообігу, третю – інфекційні та паразитарні хвороби.
За цими даними, інфекційні хвороби в структурі смертності молоді посідають друге місце в жінок та третє в чоловіків.

«Якщо для всього населення майже половину смертей унаслідок інфекційних і паразитарних хвороб формує туберкульоз, то для молоді – майже 2/3 смертей зумовлено СНІДом. Серед усіх померлих від СНІДу в Україні у 2015 році частка осіб віком 15–34 роки становила 27,9% (у 2014 році – 30,6%, у 2010 – 41,7%), від туберкульозу – 14,8% (у 2014 році – 16,8%, у 2010 – 18,7%)», – такі дані містяться в інформаційно-аналітичних матеріалах парламентських слухань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: