Стоп лісоцид! До Стрийського лісгоспу нагрянула масштабна перевірка

14516520_922843801149177_4167060533424538239_n

Десять днів триватиме перевірка Стрийського лісгоспу, який охоплює три райони, Миколаївський, Жидачівський та Стрийський, щодо лісових рубок.

Про це це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив активіст Тарас Матвіїв.   

«Наш маленький здобуто на локальному рівні Львівщин. Разом з однодумцями та громадою Жидачівського району таки добилися масштабної перевірки легендарного Стрийського лісгоспу. Це там, де панує пан Павлів вже 11 літ (Ростислав Павлів – директор Стрийського лісгоспу, – ред.). Інспекція триватиме десять діб. Потребуємо підтримки і фахової допомоги! Аби перевірка мала наслідки», – написав Матвіїв.

За словами активіста, інспектори вчора встигли глянути 2 лісосіки по кілька гектарів, заміряти площу та почати перелік пнів. Одна – суцільна санітарна, інша – суцільна головного користування.

«Ми сподівались, що звернення сотні людей і депутатів районної ради приверне серйозну увагу міністерства екології, народних обранців та правоохоронців. Що буде створено комісію із широкого кола експертів та незалежних екологів. Що завчасно попередять ініціативну групу з місцевих. А дзуськи. Перевіряльниками виявились лише фахівці «Львівлісозахисту», це структурний підрозділ Державної агенції лісових ресурсів. Абсурдно, але правиця, повинна «об’єктивно» перевіряти, що робить лівиця», – додав Тарас Матвіїв.

Про конкретні результати перевірки розповімо згодом.

Фото:Тарас Матвіїв

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: