У музеї «Тюрма на Лонцького» триває виставка про жінок у Другій світовій війні

vystavka-3f16e360d885de63808092a2b0187993

Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького» експонує банерну виставку «Війна не робить винятків. Жіночі історії Другої світової». Вона представляє 12 історій українських жінок у Другій світовій війні – від матері-героїні до полковника морської піхоти.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Виставку було створено до Дня перемоги над нацизмом на замовлення Українського інституту національної пам’яті.

Лейтмотивом цьогорічного відзначення завершення Другої світової війни в Європі стало вшанування подвигів, праці та страждань, які довелося пережити українським жінкам під час світової війни.

Виставка відкрита у Львові до Дня захисника України. Персональні історії демонструють,  наскільки різними можуть бути ролі жіноцтва у військових конфліктах. Тут і радянські фронтовички, які були в самій гущавині боїв, і учасниці націоналістичного підпілля та витончених агентурних ігор між розвідками, в’язні гітлерівських концтаборів, активістки тодішнього волонтерського руху і, звісно ж, матері, які проводжали синів на війну.

Виставка «Війна не робить винятків. Жіночі історії Другої світової» діє постійно у стінах Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» (Львів, вул. Бандери, 1).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: