Синютка нарікає на низьку вартість робочої сили в Україні

14886262_1236504806388601_277282385_n

Голова Львівської ОДА, виступаючи на Міжнародному економічному форумі, зауважив, що одна із проблем регіону - низька вартість робочої сили і, як наслідок, низький рівень оплати праці для населення.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

«Маємо розуміти, що сьогодні у європейському і світовому поділі праці ми маємо вибороти своє місце, - сказав Олег Синютка. - І ми маємо виробити стратегію, яка би давала краще життя людям тут і створення доданої вартості на підприємствах. Зараз те, що ми маємо виправити - це низький рівень заробітної плати як у нашій області, так і в країні. В першу чергу бізнес буде цікавити кваліфікована робоча сила, яка є тут, а, з іншого боку, достатньо низька вартість цієї робочої сили».

Відтак, голова ОДА наголосив, що необхідно розвивати інший сегмент бізнесу - технологічний. Йдеться про конкурентні продукти промисловості, особливо, машинобудування. «Перспектива Львівщини у європейському і світовому поділі праці - виробництва, які дають високий ступінь доданої вартості, це є виробництва, які могли би вибудувати вертикально інтегровані компанії переважно машинобудівного комплексу».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: