У ГПУ не знайшли доказів причетності Добкіна і Кернеса до побиття євромайданівців

gepa_i_dopa

Добкін і Кернес не фігурують у справі про побиття активістів харківського Євромайдану.

Про це розповів керівник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає Громадське радіо.

«Ні, їхні імена не фігурують, – сказав очільник відомства. – Збирати Антимайдан – це ж не злочин. Такий факт є, але не інкримінується вчинення злочину. Є антиморальні і безчесні речі, а є злочинні. Яку статтю кримінального кодексу ви вбачаєте в тому, що вони зібрали Антимайдан?» – додав пан Горбатюк.

На питання про те, чи фігурують їхні прізвища в розслідуванні епізоду, коли зіштовхнулися Майдан і Антимайдан і чи причетні вони до фінансування тітушок, Сергій Горбатюк відповів наступне: «Даних, які б вказували на організацію і фінансування Добкіним і Кернесом, не встановили. Але ми вивчимо провадження, які вони (харківська обласна прокуратура, – ред.) розслідують і подивимось, наскільки вони їх пропрацювали саме з точки зору організаторів… Йдеться про той день, коли було побиття», – пояснив Сергій Горбатюк.

Очільник Департаменту спецрозслідувань ГПУ повідомив, що його відомство бере цю справу під власний контроль.

«Так, перевіримо. Нам повідомляли, що вже є результати, зокрема направлені до суду працівники міліції, які не забезпечили охорону. Подивимось, яка робота проведена щодо організаторів фінансування», – запевнив Горбатюк.

За його словами, вже є відкриті провадження щодо виконавців середньої ланки – це працівники міліції. Що ж до конкретних організаторів – відкритих проваждень поки що немає.

Нагадаємо, що 1 грудня у Харкові під час мітингу сталася кривава сутичка з активістами Євромайдану, які зайняли Харківську ОДА. Учасники мітингу поставили над входом в будівлю ОДА російський прапор і прапор Харкова, нібито звільнивши ХОДА від євромайданівців. Перед цим на мітингу виступили сам Кернес та Михайло Добкін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: