У Львові чадним газом отруїлись двоє киян

foto42-1

Сьогодні, 3 листопада, у Львові в житловому будинку на вулиці Листопадового Чину, 14 отруїлись чадним газом двоє киян, про це повідомляє прес-служба ЛМР.

В повідомленні йдеться, що ступінь отруєння – легкий (8% і 10 %). Постраждалих скеровано до реанімаційного відділення обласної клінічної лікарні.

Нагадаємо, що станом на 31 жовтня, у місті зафіксовано  27 випадків отруєння чадним газом, внаслідок чого постраждало  56 людей, з них 13 дітей.

Відтак, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР застерігає суворо дотримуватись правил користування газом у побуті, адже з початком опалювального сезону почастішали випадки отруєння чадним газом.

Для безпечного використання газу і повного його згорання необхідно забезпечити інтенсивне надходження повітря. Ось чому дуже важливо в зимовий час не закривати вентиляційні решітки і не заклеювати кватирки в приміщенні, де встановлені газові прилади.

Не користуйтеся газовою плитою для обігріву приміщення – при тривалій роботі газової плити повітря забруднюється шкідливими продуктами згорання газу, зокрема чадним газом, який не має кольору, запаху, але він дуже отруйний у будь-якій концентрації. Підіймаючись догори, чадний газ довгий час знаходиться у приміщенні. При вмісті 1% його у повітрі, смерть усього живого настає через хвилину.

Звертайте особливу увагу на небезпеку користування газовими приладами з відводом продуктів згорання газу в димарі,  особливо у дні, коли посилюються пориви вітру та трапляються перепади тиску в повітрі. При користуванні цими газовими приладами необхідно стежити за наявністю тяги в димарях і самих приладах (котлах, печах, колонках), як перед вмиканням, так і під час їх роботи. Не допускайте обмерзання димаря. Не залишайте без нагляду увімкнені газові прилади навіть на короткий час!

При загасанні опалювального приладу (котла) необхідно перекрити крани на приладі та ретельно провітрити приміщення, після чого провести повторне розпалювання котла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: