У Європі вважають, що краще за українців розбираються у її історії, – В'ятрович

Вони вважають, що краще за українців розбираються у її історії. Це вписується в широку інформаційну кампанію проти всього, що робиться в Україні.

Вони вважають, що краще за українців розбираються у її історії. Це вписується в широку інформаційну кампанію проти всього, що робиться в Україні. 

Про це сказав Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, коментуючи журналістам ІА Дивись.info упереджене ставлення західних ЗМІ до української історії.

Як стало відомо раніше, шведська газета «Dagens Nyheter» написала, що Український інститут національної пам’яті створює нову національну ідентичність, а Володимир В’ятрович займається вибірковою історією, намагаючись приховати «незручні факти».

«Багато українців просто не знають, що деякі з членів УПА брали участь в погромах євреїв під час Другої світової війни. Це може стати проблемою для України у зовнішній політиці із Заходом», – пише «Dagens Nyheter».

Історик наголосив, що така жорстка риторика щодо історії України не є поодинокими випадками, це вже тенденція.

На думку історика, у більшості європейців немає уявлення про українську історію:

«Більшість людей не знають, що робиться в Україні, тому це полегшує роботу російської пропаганди. Але я кажу про недостатній рівень знань лише аудиторії, а не авторів цих матеріалів», – сказав В'ятрович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: