Українці з 1 січня 2017 року зможуть оформляти пенсії в будь-якій точці України

Українці з 1 січня 2017 року зможуть оформляти пенсії в будь-якій точці України без прив`язки до місця проживання або роботи, повідомила прес-служба віце-прем`єр-міністра Павла Розенка.

Українці з 1 січня 2017 року зможуть оформляти пенсії в будь-якій точці України без прив`язки до місця проживання або роботи, повідомила прес-служба віце-прем`єр-міністра Павла Розенка, передає Уніан.

«Ми починаємо цей процес (реформування і модернізації Пенсійного фонду - УНІАН) з поступового переведення всіх пенсійних справ у електронний варіант, який дасть нам можливість створити єдину централізовану систему Пенсійного фонду. І вже з 1 січня почнеться впровадження абсолютно нового сервісу оформлення пенсій для наших громадян - пенсію можна буде оформити в будь-якій точці нашої країни, без прив`язки до місця проживання або роботи, як зараз», - цитує Розенка прес-служба.

Також, за словами Розенка, кожен працюючий українець матиме доступ до своєї пенсійної справи, де буде відображена інформація про накопичені внески та майбутній розмір пенсії.
Віце-прем`єр Розенко закликав уряд і парламент прискорити впровадження накопичувальної пенсії, зокрема, ухваливши відповідний законопроект.
Він зазначив, що відповідний законопроект №4608 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов`язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій» вже перебуває на розгляді Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: