З 2017 року вирубку лісів можна буде відстежувати онлайн

lis-572x347

Із початком наступного року вступить у силу закон, що збільшить відповідальність за вирубку лісу, а також, як повідомляє сайт Мінекології, інформація про планування, обґрунтування та обсяги санітарних рубок буде оприлюднюватися на сайтах органів місцевого самоврядування та відомств, яким підпорядковані ліси.

Водночас нардепи зі Львівщини переконують: вже рік, поки діє мораторій на вивезення лісу-кругляку, доля незаконного експорту лісу справді зменшилася.

20161102114644_img_8653-01

Фото Юлія Сівакова

Проте, за словами нардепа Андрія Антонищака, Європа зараз вчиняє шалений тиск на український уряд з метою скасування цього закону, бо вони нас хочуть використовувати як сировинний придаток.

Депутат Дмитро Добродомов підтверджує: «За перший квартал 2015 року на Прикарпатті було втрачено 260 деревопереробних підприємств».

20161101130801_img_8568

народний депутат Дмитро Добродов / Фото Юлія Сівакова

Проте парламент все-таки намагається стимулювати виробництво продукції з лісу в Україні. Добродомов зокрема розповідає: «В першому читанні прийнятий законопроект, що встановлює нульову митну ставку на імпорт деревообробного обладнання».

Залишилось лише дочекатись другого читання та запровадження цієї норми.

Як писала ІА Дивись.info, відсутність лісового кадастру, можливість узаконити будь-які рубки через недосконале законодавство, тіньові схеми, що діють у лісовому господарстві, відсутність контролю і персональної відповідальності – основні проблеми, які призводять до нищення лісу.

Юлія СТАРОДУБОВА для ІА Дивись.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: