Грібаускайтє у грудні відвідає Україну

Президент Литви Даля Грібаускайтє у грудні відвідає Україну з офіційним візитом.

Президент Литви Даля Грібаускайтє у грудні відвідає Україну з офіційним візитом, передає Уніан.

Про це йшлося під час консультацій заступника глави Адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва з головним радником президента Литовської Республіки з питань зовнішньої політики Неріюсом Алєксюнасом та міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом сьогодні у Вільнюсі.

«Литовська сторона підтвердила готовність президента Литви Далі Грібаускайтє відвідати з офіційним візитом Україну у грудні поточного року», - йдеться в повідомленні.
У прес-службі поінформували, що основною темою консультацій була підготовка до проведення чергового засідання Ради президентів України та Литовської Республіки.
Також сторони обговорили ситуацію на Донбасі та подальші кроки в рамках виконання Мінських домовленостей з метою досягнення прогресу у врегулюванні конфлікту.

Окрім цього, були розглянуті актуальні питання співробітництва України з Європейським Союзом. Було відзначено, що Україна виконала всі передбачені вимоги щодо запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України, і Литва виступає за якнайшвидше ухвалення Європейським Союзом відповідного рішення. Було також підкреслено необхідність скорішого завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, підкреслюється в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: