На Луганщині хімзавод зливав у річку тонни шкідливих відходів

У Луганській області одне із підприємств хімічної промисловості зливало у річку Сіверський Донець тонни шкідливих хімічних відходів, що призвело до суттєвого забруднення та зміни властивостей води.

 

Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України, передає Уніан.

«Для нейтралізації шкідливих властивостей відходів хімічного виробництва на території підприємства є спеціальний шламовідстійник. Однак керівництво заводу вирішило заощадити на екологічних заходах та утилізації відходів і просто скидало їх у ріку. Під водою було прокладено трубу, через яку щонайменше з 2014 року в Сіверський Донець підприємство викидало тонни хімікатів. У той самий час шламовідстійник не працював та перебував у занедбаному стані», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, як заявили в СБУ, завод забруднив 10 км акваторії ріки, яка збагачує питні горизонти Рубіжного, Лисичанська, Сєверодонецька та інших населених пунктів, є місцем відпочинку населення та найбільшим магістральним каналом для меліорації земель регіону. «У цій зоні зникла водна фауна та загинули водорості», - зазначається в повідомленні.
Співробітники СБУ із залученням фахівців-екологів та працівників водолазної служби задокументували протиправну діяльність посадовців хімпідприємства. Екологи підраховують збитки, завдані навколишньому середовищу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: