Садовий звернувся до поліції щодо забезпечення порядку під час заходів у неділю

Міський голова Львова звернувся до правоохоронних органів щодо гарантування безпеки в місті під час проведення масових заходів 6 листопада.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Також виконавчий комітет Львівської міської ради подає звернення у Окружний адміністративний суд, аби суд надав рішення щодо можливості проведення в місті масових заходів 6 листопада та можливості правоохоронних органів гарантувати безпеку під час цих заходів.

Нагадаємо, у Львівську міську раду надійшли заявки від різних громадських організацій щодо проведення у місті 6 листопада масових заходів. Серед поданих заявок – звернення голови ГО «Автономний Опір Львів» про намір провести 6 листопада з 19.30 год до 21.00 год пішу ходу «Марш Волі» з нагоди вшанування річниці від Дня народження Нестора Махна за маршрутом: площа перед Собором св Юра – вул Листопадового Чину – вул Університетська – вул Січових Стрільців – вул Гнатюка – пр Свободи – пл Міцкевича – пл Галицька – майдан перед пам’ятником Данилу Галицькому на пл Галицькій. Запланована кількість учасників – до 100 осіб. Інформація про цей захід викликала певний супротив та негативний резонанс в мешканців міста.

Відтак, враховуючи складність ситуації, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся листами до керівників Головного управління національної поліції у Львівській області та патрульної поліції міста, керівництва СБУ та прокуратури з вимогою забезпечити правопорядок та безпеку мешканцям міста 6 листопада.

Організатори акції «Марш волі» у коментарі журналістам ІА Дивись.info розповіли, що акція відбудеться у мирний спосіб.

«Акція національного характеру. Марш відбудеться у честь пам’яті про революційну боротьбу українського народу та її славного очільника Нестора Махна, аби голосно заявити про свою громадянську позицію. Це мирна хода за справедливу Україну, яка пройдеться від собору Святого Юра. Утім, деякі політичні сили намагаються перевести цю подію у політичне русло», – розповів один з організаторів акції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: