У Чернівцях на хабарі затримали представників Управління внутрішньої безпеки поліції

chernivtsyah-na-habari
Євген Білоус

3 листопада у Чернівцях затримали начальника Управління внутрішньої безпеки та його заступника при спробі дати хабар військовому прокурору Чернівецької області.

3 листопада у Чернівцях затримали начальника Управління внутрішньої безпеки поліції та його заступника при спробі дати хабар військовому прокурору Чернівецької області.

Про це повідомив військовий прокурор Західного регіону України Євген Білоусов під час брифінгу 4 листопада, передає  ІА Дивись.info.

Факт затримання двох представників Управління внутрішньої безпеки поліції Чернівецької області має передісторію.

Так, у вересні 2016 року, за словами Євгена Білоусова, у Військову прокуратуру Чернівецького гарнізону саме за матеріалами Управління внутрішньої безпеки поліції Чернівецької області в рамках проведення відповідних заходів задокументували факт одержання хабаря начальником слідчого відділу одного з райвідділів поліції у Чернівецькій області. Вказаний поліцейський вимагав від громадянина України хабар у розмірі тисячі євро і шести тисяч гривень за повернення вилученого майна, а також за закриття кримінального провадження щодо нього. Після того, як це стало відомо, горе-поліцейському оголосили підозру у вчиненні даного правопрушення.

«Далі начальник Управління внутрішньої безпеки поліції Чернівецької області, діючи спільно зі своїм заступником, за посередництва адвоката звернувся до батька підозрюваного поліцейського. І ці почали вимагати у нього 11 тисяч доларів за вплив на працівників військової прокуратури Чернівецького гарнізону. Вони обіцяли перекваліфікувати дій підозрюваного та отримати для нього більш м’яке покарання, — каже Євген Білоусов. —Не маючи виходу, батько погодився, надав ці гроші. Але перед чим звернувся до Служби безпеки з інформацією про те, що у нього вимагали хабар».

Після цього, за словами Євгена Білоусова, вказані особи Управління внутрішньої безпеки поліції звернулися до військового прокурора Чернівецького гарнізону і фактично запропонували йому хабар за те, щоби підозрюваному змінили кримінальне провадження. Пізніше військовий прокурор звернувся з рапортом до керівництва військової прокуратури Західного регіону, в якому виклав ці обставини і суть розмови.

14923918_1690123937969548_2005412222_o

Зрештою, 3 листопада начальника Управління внутрішньої безпеки поліції та його заступника затримали. У них вилучили по 2,5 тисячі доларів. Також під час обшуку слідчі знайшли 3,5 тисяч доларів і близько 5 тисяч гривень готівкою, походження яких нині встановлюється.

А от адвоката, який виступав посередником між затриманими та горе-поліцейським, упіймати не вдалося. Як зазначив Євген Білоусов, стався витік інформації, і ця особа покинула Чернівці. Зараз слідчі встановлюють місце його перебування.

Нині слідству також відомо, що представники Управління нутрішньої безпеки працювали у поліції на займаних посадах не перший рік і успішно пройшли переатестацію.

Підозрюваним загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна чи без.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: