У Москві відкрили гігантський пам’ятник князю Володимиру

77a00144-dd5d-4925-be00-70ff435fe3f8_w987_r1_s

У центрі Москви на Боровицької площі в День народної єдності відкрили пам'ятник київському князю Володимиру.

У центрі Москви на Боровицькій площі в День народної єдності відкрили пам'ятник київському князю Володимиру, передає Радіо Свобода.

В урочистостях взяли участь президент Росії Володимир Путін, прем'єр Дмитро Медведєв, патріарх Кирило, члени уряду Росії, депутати, мер Москви Сергій Собянін, а також представники громадських організацій та релігійних конфесій, діячі культури.

Путін назвав князя Володимира, який правив у Києві в кінці X - початку XI століть, «збирачем і захисником земель, далекоглядним політиком». Головною подією в його епоху стало хрещення Русі, сказав Путін і закликав «разом протистояти викликам і загрозам, спираючись на духовні заповіти і принципи згоди».

16-метровий монумент було вирішено звести, не дивлячись на заклики архітекторів і градозахисників не порушувати історичний ландшафт російської столиці.

Ініціаторами встановлення пам'ятника стали Російське військово-історичне товариство, яке очолює міністр культури Володимир Мединський, і влада Москви. Спочатку монумент хотіли поставити на Воробйових горах, проте після протесту місцевих жителів і попереджень експертів про небезпеку обвалення схилу, вибрали в якості місця для пам'ятника Боровицьку площа поруч з Кремлем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: